De kwekerij

Kwekerij Liefhebbersplanten is een sfeervolle kwekerij met een prachtige sortiment vaste planten, milieuvriendelijk gekweekt.

Wij streven naar een sortiment dat uitblinkt door kwaliteit.
Planten met meerwaarde zoals:
– belangrijk voor de bijen en de vlinders!
– Lange bloei, mooie, intense of subtiele kleuren,
– Gezond, stevig op de steel en mooi blad.
– Betrouwbaar winterhard
– Geen woekerneigingen
– En vooral planten die ik zelf mooi vind!!
– natuurlijk mooi meegenomen als je de plant/bloem/blad kan eten …mmmmmm……..

Het aanbod van bijzondere vaste planten en siergrassen is groot. En elke plant heeft zijn eigen wensen: nat, droog, zonnig, schaduw etc.

En elke tuin heeft zijn eigen (beperkte) mogelijkheden. Door de ligging, de grondsoort, de waterstand. En dan zijn er nog uw persoonlijke wensen en smaak.

Waar te beginnen…..de kunst is natuurlijk: ‘De juiste plant op de juiste plaats’ te zetten. Pas dan krijg je het gewenst resultaat.

Alle planten worden zoveel mogelijk uitgeprobeerd in onze eigen tuin. Zo groeit bij mij nog steeds de plantkennis die ik kan toepassen om beplantingsadviezen te geven. Ook het maken van een beplantingsplan behoort hier tot de mogelijkheden. Er wordt dan zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen, met de bodemgesteldheid van uw tuin, de stijl van het huis etc.

Ook dit seizoen hebben we weer een prachtige collectie planten die de show gaan stelen:  O.a. de zeer winterharde, onverwoestbare nieuwe Sanguisorba soorten, met de sierlijke purperen balletjes. Ik vind ze helemaal geweldig tussen de siergrassen en hoge vaste planten. Echt een plant om mee ‘te spelen”!!  Ook geschikt voor boeketten en zelfs om te drogen om er ook  ‘s winters van te genieten. We hebben ze in allerlei hoogtes, kijk maar eens op de sortimentlijst.  De aanwinsten zijn dik gedrukt.

Kwekerij Liefhebbersplanten
Dieuwke Wijn-Kouwenberg
Dorpsstraat 192, 1731 RL, Winkel
0224 541276
www.liefhebbersplanten.nl
Tot ziens op de kwekerij!
Dieuwke