Agenda en openingstijden 2019

 De kwekerij is van 5 april tm 28 september geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 – 12.00 en van 13.30 – 15.30. Of op afspraak, voor bv. voor een uitgebreid advies en/of een beplantingsplan.

Van oktober – april zijn we geopend op afspraak.

Aangepaste openingstijden: tijdens de speciale open dagen ‘Nazomeren in Niedorp’ en de weekend van  ’Top in de Kop’,  is de kwekerij geopend van 11.00 – 17.00 uur.

 • ‘Top in de Kop’: 25 /26 mei,  22/ 23  juni,  21 juli,  10/11 aug.aug.,  14/15 sept., van 11.00 uur – 17.00 uur.
 •  Op 2o juli is de kwekerij wel open, maar wij houden wel een middagpauze, van 12.30 – 13.30!
 • Nazomeren in Niedorp: 17 en 18 augustus, van 11.00 – 17.oo uur
  Kijk voor meer informatie op www.topindekop.nl / /www.facebook.com/topindekop/ www.nazomereninniedorp.nl/

Tuinclubs zijn van harte welkom, op afspraak.

Tijdens het hele tuinseizoen  expositie van a Steel Bird.

Feest!!

Ja, want ook dit jaar hebben wij wat te vieren:  ‘Top in de Kop’ bestaat nl. 20 jaar!
Het jaar 2019  staat daarom dit jaar  in het teken van deze twintigste editie van ‘Top in de Kop’
De ‘TOP” aanbiedingen worden bekend gemaakt in ‘De Nieuwsbrief voor de Liefhebber’.(aanmelden kan via info@liefhebbersplanten.nl)
In het zomernummer van ‘De tuin in vier seizoenen’ wordt ook in 2019 weer uitgebreide aandacht besteed aan diverse deelnemers van  ‘Top in de ‘Kop’., met teksten en foto’s van Emiel van den Berg. Let ook de kunstzinnige bijdrage, op de binnenkant van de kaft, van Annette Galjaard!
==

Laat u ook in 2019 weer verrassen en inspireren tijdens de sfeervolle tuin- en kunstdagen van ‘Top in de Kop’!!!

-========

 Maart: Helleborus in bloei, u bent welkom op afspraak.

. H. orietalis ‘Tutu’. Een prachtige anemoon bloemige Helleborus. Geeft na 7 jaar maar liefst 50 stelen!!
. H. ‘Anna’s Red’, en H. Penny’s hebben extra sierwaarde door het mooie gemarmerde blad.  Steriel, bloeit dus heel lang door!

Kijk voor de verkoop van ‘vollegronds planten’ ook op de pagina ‘sortiment

.

vanaf 5 April: ‘Vier de Lente’ met Liefhebbersplanten. Het bruist weer van nieuw leven in de tuin en op de kwekerij, met de kleurige en vaak geurende voorjaarsbloeiers. Ook de Helleborus soorten bloeien na een lange winter, nog de hele maand door. De planten staan al een aantal jaren op de pot en zijn uitgegroeid tot forse planten. De groei wordt bij ons op niet geforceerd. Sterke planten dus!

Kijk voor de verkoop van ‘vollegronds planten’ ook op de pagina ‘sortiment.


25 en 26 mei  ‘Top in de Kop’ open tuinen en kunst.

Het is altijd weer een feest om tijdens de open dagen bezoekers en tuinclubs op de kwekerij te ontvangen. Mooie gesprekken, uitwisseling van ervaring en tips en genieten van onze gezamelijke passie.  Natuurlijk vieren we dit eerste  ‘Top in de Kop’ weekend  met extra feestelijke aanbiedingen, vanwege de twintigste editie van ‘Top in de Kop’.

 • Bij aankoop van € 20,00 aan planten krijgt u bij de kassa ……. een plantaardige verrassing(zie: De nieuwsbrief voor de Liefhebber)
 • Gasten op de kwekerij en in de tuin::
 • ‘Bilderbeeld’ expositie  (Beelden van Saskia van Bilderbeeld)
 • ‘Steel Bird’ expositie (vogels van cortenstaal) in de tuin en op de kwekerij. De vogels worden op bestelling gemaakt. o.a. grutto, wulp, zwaan, ijsvogeltje, duifjes, en eenden(ja zeker….kijk maar in de sloot!!)

22 en 23 juni:  ‘Top in de Kop’, Kom je ook genieten van zzzzzzzomersfeer en de overdaad?

 • In de zomer editie van het kwartaalblad ‘De Tuin in vier Seizoenen komt ook dit jaar een uitgebreide reportage over diverse deelnemers van ‘Top in de Kop’!!
 • Bij aankoop van € 85,00 aan planten krijgt u, in juni en juli, de zomer editie van ‘De Tuin in vier Seizoenen’ ( t.w.v. 9,95) van ons kado!
 • Bij aankoop van € 25,00 aan planten krijgt u bovendien u bij de kassa een plantaardige verrassing(zie: De nieuwsbrief voor de Liefhebber)
 • ‘A Steel Bird’ , vogels van cortenstaal, staan in de tuin en op de kwekerij. De vogels worden op bestelling gemaakt.
 • Schuif tijdens Top in de Kop  gezellig aan voor een kopje koffie of een glaasje water.

 • ?? De serre wordt dit jaar misschien gevuld met wat brocante en tuinspullen.

Op 2o juli is de kwekerij wel open. Wij houden wel een middagpauze, van 12.30 – 13.30!

21 juli : ‘Top in de Kop: Kwekerij Liefhebbersplanten staat weer bomvol met een prachtige collectie vaste planten, milieuvriendelijk gekweekt. (zie website)

=

10 en 11 augustus ‘Top in de Kop’. Wij hopen dat we niet te maken krijgen met de extreme hitte en langdurige droogte zoals in 2018!

 Het is nu tijd voor o.a. Anemone, Calamintha, Eupatorium, Gaura, Geraniums, Crocosmia, Gladiolus papillio rubra, Helenium soorten, Kalimeris, Nepeta kubanica, Nepeta Grog, Salvia Caradonna. En natuurlijk wat apart eenjarigen en nieuwe aanwinsten!! Klik maar eens op het kopje ‘sortiment’. De nieuwste aanwinsten staan dikgedrukt.

 • Aanbieding:
 • Bij aankoop van € 85,00 aan planten krijgt u deze maand nog gratis de zomer editie van ‘De Tuin in vier Seizoenen’ (t.w.v. 10,95)
 • Bij aankoop van € 25,00 aan planten krijgt u bovendien u bij de kassa……. natuurlijk weer een plantaardige verrassing(zie: De nieuwsbrief voor de Liefhebber)
 • Onze gasten dit weekend:
 • ‘Steel Bird’ expositie (vogels van cortenstaal) in de tuin en op de kwekerij: Gruttos’, opvliegende zwanen, duifjes, Kiendief, specht. De vogels kunt u bij ons bestellen. En ze worden door Ab Stoel op bestelling gemaakt.
 • Om de dorst te lessen staat er op de tuintafel een kan water met citroen of verse munt.

17 en 18 augustus: ‘Nazomeren in Niedorp’, 11.00 – 17.00

Tijdens deze editie van ‘Nazomeren in Niedorp’ bent u weer van harte welkom, om samen met de vele plantliefhebbers ideeen en inspiratie op te doen, en te genieten van ons plantenparadijs!!

                                                                                  

 Bij kwekerij Liefhebbersplanten staat nl. tijdens dit Nazomerweekend de kwekerij weer vol aparte vaste planten. o.a. de late bloeiers waaronder zeer veel bij- en vlinderplanten: Heleniums, Agastaches, Aster, Echinacea, Geranium, Crocosmia, Knautia, Monarda, Persicaria, Perovskia, Eupatoriums, Phloxen, Sanguisorba en natuurlijk een mooie collectie siergrassen!! Alle planten worden bij ons milieuvriendelijk gekweekt!
 • Bij aankoop van € 85,00 aan planten krijgt u gratis de zomer editie van ‘De Tuin in vier Seizoenen’ (t.w.v. 10,95)
 • Bij aankoop van € 25,00 aan planten krijgt u bovendien u bij de kassa een plantaardige verrassing: een zakje met 20 voorjaarsbolletjes! oa. Anemone blanda. Tulipa tarda, Chionodoxa, Crocus ‘Pick Wick’, Scilla siberica. Als u deze bolletjes eind september-oktober in de grond stopt,tussen de vaste planten en/of struiken, kunt u vanaf begin maart tot eind april al genieten van kleur in uw tuin. De bolletjes zullen zich langzaam maar zeker uitbreiden tot een kleurig lente tapijt!
Onze gasten tijdens dit Nazomerweekend zijn:
 • . Enny Wijn met schilderijen, kunstkaarten, informatie over de workshop helend tekenen etc.
 • ‘Steel Bird’ expositie (vogels van cortenstaal) in de tuin en op de kwekerij. De vogels worden op bestelling gemaakt.
 • Wie weet, richten wij de serre dit jaar zelf in, met brocante en tuinspullen.(het hangt ervan af of we er aan toe komen….)De tweedehands tuinboeken en tijdschriften worden voor een klein prijsje verkocht, ten bate van de CliniClowns.
 • Op de tuintafel staat een kan water met verse munt  en wat lekkers.

   Zondagmiddag  18 augustus  optredens van:
  – Gitaar Duo ‘KRECK” met Hans van Eck en Rosa Kruyssen vanaf 12.30
  – Gemengd koor ‘Canta Terra’, 15.45- 16.30
  gemengd koor, vierstemmig, a capella, o.l.v. Carla Baas, met liedjes over de natuur en over moeder aarde. Dit optreden is onder voorbehoud.
14 en 15 september ‘Top in de Kop’.  Steeds meer siergrassen komen in bloei, in combinatie met de laat bloeiende vaste planten, die soms zelfs doorbloeien tot half november, vormen zij het hoogtepunt van het tuinseizoen. Deze planten zijn ook belangrijk voor de wintertuin.
Onze gasten tijdens dit Top in de Kop weekend zijn:
 • ‘Steel Bird’ expositie (vogels van cortenstaal) in de tuin en op de kwekerij. De vogels worden op bestelling gemaakt.
 • ??????Wij richten de serre dit jaar zelf in met wat brocante en tuinspullen.
 • Op de tuintafel staat een kan water met verse munt  en wat lekkers.
27 en 28 september: Buitengewone Buitenkansjes’. Kijk voor de verkoop van ‘vollegronds planten’ ook op de pagina ‘sortiment
Oktober: is een prima maand om de tuin te veranderen en nieuwe soorten in te planten. Op de kwekerij stelen de late bloeiers en de siergrassen de show! Ook de wintergroene planten zijn nu belangrijk! Wil je voor de komende maanden een stuk tuin of plantenbakken vullen met wintergroene planten? Wij hebben  dit jaar Heuchera’s in diverse kleuren, zelfs in vrolijk geel! Ook de Bergenia’s, Helleborus, varens en wintergroene grasjes zijn geschikt om een creatieve wintergoene schikking te maken
De kwekerij is nu open op afspraak. Vaak zijn we wel aanwezig hoor, maar om teleurstelling te voorkomen, voor alle zekerheid toch even een belletje of afspraak via de mail.
Van oktober tm maart is de kwekerij geopend op afspraak, bv voor de Helleborusplanten of voor het bespreken van een beplantingsplan voor uw tuin.
Tot ziens op de kwekerij!!!
Parkeren: meestal is er genoeg ruimte bij het kerkje.
Als je je aanmeldt (via info@liefhebbersplanten.nl ), voor de nieuwsbrief, krijg je o.a. regelmatig bericht van de feestelijke aanbiedingen!!

Kijk voor meer informatie ook op www.topindekop.nl / /www.facebook.com/topindekop/

======================

 Kwekerij Liefhebbersplanten is een sfeervolle kwekerij met een prachtige sortiment vaste planten.

De planten worden milieuvriendelijk gekweekt.
Wij streven naar een sortiment dat uitblinkt door kwaliteit.
Planten met meerwaarde zoals:
– Lange bloei, mooie, intense of subtiele kleuren,
– Gezond, stevig op de steel en mooi blad.
– Betrouwbaar winterhard
– Geen woekerneigingen
– Veel vlinder en bijenplanten
– En vooral planten die ik zelf mooi vind!!
– natuurlijk mooi meegenomen als je de plant/bloem/blad kan eten …Hemerocallis…mmmmmm……..
 
Kwekerij Liefhebbersplanten
Dieuwke Wijn-Kouwenberg
Dorpsstraat 192, 1731 RL, Winkel
0224 541276
www.liefhebbersplanten.nl
 
Tot ziens op de kwekerij!
 
Dieuwke

===================================================================

 

Nieuwsbrief

 

Elke maand het nieuws, info of een tuinbabbel? Meld u aan >>